Popüler Yayınlar

28 Haziran 2011 Salı

Benim güzel insanlarım ve onların tezatları

Merhaba. Şu anda nedensiz yere oldukça sinirliyim. Bir de arkada sağlam bir metal müzik çalıyor tam gaza getiriyor. Sonu nolur bilemiycem. Sınavlarım bitti rahatladım derken gereksiz yere sinir bastı gördüğüm her şeyde tezat aramaya başladım bakalım ne kadar gidecek... Bu yazıya tezat gördükçe ekleme yapabilirim haberiniz ola!

-Abi bugün milletvekilleri bırakılmadı diye yemin etmeyen partilere küfredenler film izlerken arkadaşım olmadan asla diyenleri gördükçe helal olsun adama diyenler değiller mi?

-Dizinin 1 hafta önceki bölümünü izlerken abi ne güzel film(!) diyip 1 hafta sonra abi o devirde böyle aletler-şeyler var mıydı böyle dizi mi olur dememekte midirler?

-Neden her şeyi çok iyi yapıyomuşuz gibi yapamayanı görünce düşünmeden o iş de öyle mi yapılır arkadaş deriz? Yiyosa sen yap üstat!

-Bir yere giremediğinde kendinden önce girenlere kin besleyenler neden hiç suçu kendilerinde aramazlar? Acaba oraya girenleri eleştireceklerine onlardan daha kötü olmalarına neyin sebep olduğunu bulsalar daha iyi olmaz mı ?

-Bi de kişisel bir tezat yazayım bütün müzik türlerini nasıl dinleyebildiğimi hala anlayabilmiş değilim. Biri açıklarsa 40 yıl köle... yok yok siz açıklayın ben teşekkür ederim.

-İnsanlar, kurumlar, kuruluşlar neden hep çok resmi olmak zorunda? Niye gittiğimiz yerlerde yapmamız gerekenleri esprili bir dille anlatan hiç ama hiç bir şey ya da kimse olmaz. Çok mu zordur bu yoksa karizmaları mı çizilir?

-Gittiği restoranda garson müşteriyle hafiften, küçücük bir sohbete girse hem müşteri hem de patron neden sinir olur ki? o insan değil midir espri yapamaz mı ? Siparişiniz nedir'den başka cümle bilmez mi ?

<edit>
-Ramazan orucu kameri takvime göre tutuluyor.Ekvatora yakın olan Araplar ne zamana gelirse gelsin orucu hep yaklaşık 12 saat tutarken bizler yaz aylarında yaklaşık 17 saat kış aylarında ise yaklaşık 11 saat tutuyoruz. Şimdi yazın biz Araplardan daha mı müslüman oluyoruz ya da kışın daha az ?
<edit>


şimdilik bunlar.. Bu yazı güncelliğini koruyacak gibi geliyo buldukça yeni şeyler ekliycem... Ha bi de Türkçe'yi neden tam düzgün kullanmıyosun diyen olursa; arkadaş sondan 2. maddeyi oku. Burası resmi bir kuruluş değildir.İçimizi dökmeye geldik...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder