Popüler Yayınlar

4 Mayıs 2011 Çarşamba

İnsanlık hali

Çoğumuzun bildiği gibi ülkemizde üniversiteye girebilmek için önce bir sınavdan geçmek gerekiyor. Her üniversite adayının bu sınava karşı çeşitli etkenlerden (fem, cemaat, şifre) dolayı nefret ettiği kesin. Benim konum, zaten antipati duyulan, bu sınavdan bahsetmek değil. Bu sınavdan önce öğrencilerin çektiği sıkıntılar olacak.
Genel itibari ile liseye giren her öğrenci daha yeni girmiş oldukları sınav (oks,lgs,sbs) stresinden kurtulmanın verdiği rahatlıkla bir güzel yatar. Yatar derken dersleri iplemez. :D O kadar cefa çektik, biraz da sefasını sürelim deyip lise hayatına büyük bir tembellik ideolojisi ile başlar. Açıkçası bende böyle oldu. Üniversite sınavına daha çok var diye yattım.
Gel gelelim işin aslı böyle değildir. 3 yıl boyunca yaptığın tembelliğin sonucu olarak son sene bütün konuların sıkışır. Evine bir özel hoca girerken diğeri çıkar. E haliyle önce bir sağlık raporu ayarlamalı insan. Sonra neme lazım devamsızlıktan kalırız falan.
Son sene öğrencimiz çok garip hallere girer. Genelde evde hep yalnız kalır. Küçük/büyük kardeş/ler okula gider, baba iştedir, annenin "gezmesi" olur. Bizimkide sabahtan akşama kadar evde özel hoca ödevlerini yetiştirir. Amma evde yalnız kalmanın bazı sakıncaları vardır. Kişi o kadar sıkılır ki artık kendi kendine konuşmaya başlar. Bir süre fark etmez bu durumu. Fark ettiğinde ise trajikomik bir şekilde kendi kendine konuştuğunu, kendisine yüksek sesle söyler. Bu arada bu şizofreni belirtisidir.
Tabi öğrencimizin bir de (illa ki) hoşlandığı bir kız vardır. Kendi kendine evde (kız için) serenatlar yapar. Sonra efendime söyleyeyim oturur bilgisayar başına sosyal ağ sayfalarına gezinir, bir-iki paylaşım yapar. Siyasi konulara girer. (Bu arada internetime dokunma lan! (o anladı))
Bu şekilde senesini bitirir, sınava girer çıkar ve -Spoiler içerir--Spoiler içerir--Spoiler içerir--Spoiler içerir--Spoiler içerir--Spoiler içerir--Spoiler içerir--Spoiler içerir--Spoiler içerir--Spoiler içerir-
Size sadece buraya kadar bilgi verebiliyorum. Hemen sonuca bağlamaya çalışırsam eğer;
Demem o ki lise son öğrencisine fazla yüklenmeyin yazıktır, ayıptır. Bırakın 1 yıl içinde neler yaptığını görün. Hayatını yıkıyor mu yoksa yükseltiyor mu izleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder